Återpublicerat från Loggenbloggen

I samband med mitt inlägg i går så bad jag om input på vad ni vill läsa om och imorse fick jag in ett par frågor. 🙂 Så här kommer svaren. Det är för övrigt fritt fram att fråga på och önska ämnen att skriva om!

Har ni en SEO konsult?

Nej, vi har ingen extern SEO-konsult. Men jag har tidigare jobbat som just SEO-konsult för större kunder och har så klart det tänket i blodet.

Olika i olika länder?

Optimering av kod och teknik görs i Sverige men de övriga länderna har så klart möjlighet att komma med sin input och önskemål. I varje land finns personer som har bra koll på SEO och ansvarar för området.

Hur funkar det med språken när det gäller SEO?

Alla länderna sköter sin optimering av innehåll själva med viss input från mig. De delar jag brukar hjälpa till med är övergripande fokus för strukturen för t.ex. länder, destinationer och hotell. Finland är riktigt speciellt språkmässigt så där får man diskutera vad som är lämpligast.

Vilka verktyg använder du i ditt SEO arbete?

Jag använder väldigt få verktyg på regelbundet basis utan det blir oftast beroende på vilket behov som finns just då. Men ett par av de jag gillar och kan rekommendera är:
Majestic 12
Moz (före detta SEOmoz)
Google Keyword Tool
Google Analytics
Excel
Notepad++

Vad det gäller verktyg för att hålla koll på placeringar så tänker jag inte ge något namn eftersom det är högst individuellt vad man föredrar, kan hantera, hur man vill jobba, hur många sökord man vill hålla koll på och vad man har råd med.

Vad är du mest nöjd med i ditt arbete på Fritidsresor?

Som SEO-nörd så är det otroligt kul att jobba med stora sidor som Fritidsresor.se och snabbt se resultat av stora och små ändringar. Resor är en väldigt trevlig och tacksam produkt som alla har en bra relation till. Men det är lite jobbigt att sitta och titta på vita stränder, klarbå himmel etc varje dag. Speciellt på vintern när man inte har någon resa inbokad eller inom räckhåll.

Vilket är ditt favoritresmål?

För sol och bad så är Thailand ett tråkigt men givet val med tanke på prisnivån och den goda maten. Tyvärr finns det många resmål kvar som jag inte hunnit så på önskelistan står bl.a. Maldiverna, Jamaica och Barbados. När det gäller weekendresor eller storstad så är mina favoriter New York, Berlin, Paris och Barcelona.

Kategorier: Media

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *