Advanced Web Ranking eller AWR som det ofta förkortas är precis som svenska Wincher ett SEO-verktyg med fokus på placeringar.

Frekvens & Units

Det är viktigt att känna till att AWR använder sig av ”units” och inte sökord i sina paket. En ”unit” är ett sökord spårat veckovis. Men om du har många sökord som du vill spåra oftare så går det snabbt åt fler units. Kortfattat ser det ut så här:

Det innebär att du kan spåra 2000 sökord veckovis eller 286 sökord dagligen om du har deras Starter-paket. Det upplägget är både en fördel och en nackdel beroende på vem du är och hur du är van att jobba.

Fördelar

Fördelen är att det blir billigare och flexiblare om du inte behöver ha 100% koll på aktuell placering varje dag. Möjligheten finns fortfarande men du behöver då dela upp dina sökord i genomtänkta grupper för att enkelk kunna ställa in rätt frekvens på placeringskollen. Det enklaste exemplet är nog julsökord och andra säsongsbetonade ord. Under januari till oktober kan du kolla dem veckovis medans du ändrar till daglig koll resten av månaderna.

Nackdelar

Det kräver en hel del extra arbete för att inte slösa på units i onödan.