Exakt hur många som jobbar med SEO i Sverige är omöjligt att fastslå till 100%. Gränsdragningen är svår då det finns många sätt att se på det. Vissa jobbar 100% med SEO medans andra har SEO som en del av sitt arbete (SEO Copywriter m.fl.). Jag har valt att fokusera på de som aktivt titulerar sig med SEO (eller någon variant av det). Jag har även tagit med personer som inte har SEO i sin titel men jobbar aktivt i branschen.

Med det sagt så blev slutresultatet:

364 personer jobbade med SEO 2022!

I min lilla undersökning på LinkedIn (31 st svar) så blev resultaten följande på frågan ”Hur många jobbar med SEO i Sverige tror du?”:

I augusti 2023 gjorde Pontus Vippelius en liknande undersökning och fick in 123 röster. Där såg fördelningen ut på följande sätt:

Det är viktigt att tillägga att kriteriet där var ”att minst 30% av arbetstiden bör ägnas åt SEO” medans jag medvetet inte hade något förutom frågeställningen.

Framöver kommer vi gå igenom branschen och bl.a. kika på inhouse vs byrå, SEO-företag, titlar och mycket mer. Har du något förslag får du gärna skriva en rad eller två om det som en kommentar. Kommentarsfältet funkar även som anmälan till ett eventuellt nyhetsbrev 🙂

M.v.h. David

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *